Spänning ute i Hävla

Nu har det inte hänt så mycket här ute i skogen på ett tag...då ska det till att Davids kusin kommer och ger oss lite spänning. Det jag kommer att berätta är helt sant. Sorgligt nog tog jag inget kort på detta...så förfärligt men ändå så kul.

Kakan och Elin var på väg till oss för att låna lite filmer då Kakan fick syn på en rolig formation i den nygjorda vägen. Det är så att de har sprängt loss ett halvt berg för att bygga vägen. Det Kakan inte visste var att det var en utborrning för att lägga dynamit i. Det såg nu bara ut som ett ca 10 cm avlångt hål i berget. Kakan gick fram til hålet och skrek till Elin:
- Titta vilket fint mobilställ!
Kakan ställde mobilen i vad hon trodde var ett ställ och "slurp" så föll mobilen ned i berget. Det var ca en meter ned i berget. Kakan och Elin skrattade så att de grät och sedan slog det dem. Hur skulle de få upp den igen?

Nu började det verkliga arbetet med att få upp mobilen ur hålet. En yxa hämtades och en hävstång i järn. (Den där hävstången är bra till mycket har vi märkt) En kille som heter Marcus blev förste huggare. Han fick ett par solglasögon för att skydda ögonen och sedan gick han lös på gnejset.

Inte för att vara elak men jag tänkte på att vi i Sverige har ett av världen äldsta berggrund och att det var gnejs format av mestadels skiffer och kvarts...kvarts är hårt :)

Efter sådär en timmes huggande hade han fått bort sådär 20 cm av erget pga att det hade blivit vissa sprickor i berget vid explosionerna. Men när en och en halv timme hade gått så hade de inte kommit längre och då gav de upp. Idag skulle han hämta en slagborr så vi får väl se om Kakan får upp sin mobil eller inte.

Det roliga var när mobilen helt plötsligt började ringa...men ingen kunde svara...bara blicka ned i hålet och se att det lyste lite svagt...stackars Kakan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0