Uteplatsen är snart klar!

Hela kameran är full av bilder och batteriet är dött. Det är så det ska vara efter en fest. Synd bara eftersom jag inte kunde ta kort på mina pojkar som sover så sött i stora rummet. Olle ligger på Davids bröst. Attans att kameran inte är laddad!

Så fort kameran är laddad tänkte jag ta kort på vår uteplats. Den är klar nu. Vi måste bara vänta på att gräset ska växa och sedan tänkte vi köpa lite växter också. Underbart att kunna gå ut och sätta oss. Alla i Davids familj hjälpte till. Sventa, Erik, Isak och David satte ihop paviljongen och vi tjejer Susanne, jag, Jennifer och Elin satt och tittade på. Vi ville inte vara ivägen :) hihi.

Igår satte David, Erik och Isak upp insynskydden runt. Det blev jttesnyggt! Sedan firade vi med lite hembakad pizza. Men värmen gjorde att de stora starka karlarna bara åt en halv var :)

Nu på morgonen har vi sått gräsfrö och jag har vattnat hela gården, till och med bilen. Det är skönt att vara ute i trädgården när solen inte är allt för stark.

Igår badade jag för första gången. Det var riktigt varmt när jag väl kom i. David hade badat tidigare på dagen då han klippt gräset. Han och Olle gick omkring på bryggan och när vi satte ned Ollei bilskydder (vi tog inte med vagnen eftersom han inte tyckte om att ligga ned) så somnade han. Så sött. Vi har en varm och trött bäbis :)

Nej, nu ska jag mata honom och sedan ställa tillbaka utemöblerna som jag tvättat av. Sedan ska vi till Rejmyre en snabbis och sedan hoppas jag att mamma och pappa kommer ut en liten stund.

Dopet blev en succé!

Vi inledde dagen med att få en sovmorgon. Olle åt och gjorde sina behov, vilket bådade gott för att det inte skulle komma senare :) Vi åt frukost i lugn och ro och sedan gjorde vi oss iordning för att ge oss av till kyrkan. Väl där så bytte vi kläder på Olle till dopklänning. Det är en dopklänning som går i Davids släkt. Olle gnydde lite eftersom han är en så varm bäbis. Nu skulle han ha en underklänning och en stickad över..ojojoj. Men han var lugn och snäll. Jag packade upp gitarren och Frida och jag tränade några gånger på sången och sedan var det dags.

Susanne fick vara korsbärare framför oss och sedan gick vi fram till resten av släkten. Prästen hette Lars Djerf och var jättetrevlig. Allt gick smidigt och lugnt. Det var samma känsla som på vårt bröllop faktiskt. Vi hade också fått pappa pch Davids pappa Sventa att läsa varsitt bibelord, vilket de gjorde som stolta fäder. Jag tror att Sventa var den som var mest nervös. Mamma satt och filmade allt med vår videokamera. Karin tog kort som bara den.

Jag och Frida spelade sången "Himlen måste sakna en ängel" och under tiden vi sjöng så somnade Olle i Davids famn. Underbart! Det blev lite fniss och skratt när vi upptäckte det efter sången. David fick då hålla Olle nästan hela dopet eftersom vi inte ville väcka honom.

Sedan var det dags för fotografitagning och alla sprang runt och tog kort. Jag välkomnade dem till klubbhuset och sedan åkte vi alla iväg. David och jag åkte hem så att han fick byta om till lite svalare kläder. Han höll på att flyta bort i sin nya Tigerkostym. Men uj uj vad snygg han var. Själv hade jag vita genomskinliga leggins, ett vitt linne och en grön och vitblommig omlottklänning över. Vårt färgtema var ju grönt och vitt så det var väl rätt så självklart att vi skulle ha gröna inslag i våra kläder.

Festen blev en succé och alla åt och var glada. Vi hade gjort sex kilo kött och massor av potatis och sallad. Frida och mamma hade gjort fyra tårtor som också gick åt. Sedan hade vi en liten tipspromenad om Olle och Elin, Davids syster, vann.

Presenter som vi fick var: En Brio gåvagn, en Musse gåvagn/sittåkleksak som spelar massor av musik, den vita Barnkammarboken, en tjock barnkammarbok, en AC/DC body, en brun/vitrandig body, en mätbräda för väggen, en grå Ollehandduk, en skallra, en bok till mig som mamma, massor av musikinstrument, en Astrid Lindgrenscd med låtar och sagor, två silverböcker som de faktiskt ska byta till någon annan färg. Bra för annars skulle vi ha tre sådana böcker :) En lotta på bråkmakargatanbok och en kopia av hennes gosedjur Bamsen (fast liten som en råtta), en liten stol med Barbapapamotiv på. En fd elevs mamma tillverkar dem. Den fick vi av min släkt. 500kr av mormor och Göran.

Nu har jag Olle i knät. Han börjar bli lite uttråkad nu. Jag ska lägga in bilder senare så håll utkik :)

Grät floder

Jag fick ett brev idag. Ett brev från en av mina tidigare elever. Hon ville tacka mig för allt jag betytt för henne och så ville hon visa sin senaste dikt. Jag hade sagt till henne att jag gärna såg dem i framtiden. Hon skrev då en dikt som var till mig. Det hade jag aldrig kunnat drömma om.
   Dikten var underbart vacker och jag grät floder. Hormoner upp över öronen och lite stressad inför dopet imorgon, och jag får ett sådant brev. Inte ett mail heller utan ett riktigt brev med frimärke! Vilken underbar elev!!! Vilka underbara tårar!
   Jag hade börjat tvivla på mig själv som lärare. Tvivlat på att jag kunde inspirera och föra eleverna framåt till att bli bättre människor. Jag fick med detta brev ny styrka och nytt mod till att fortsätta som lärare.

Tack Elin för att du är en så underbar tjej!

Vilse på Willys

Att man kan tappa bort varandra på Willys fick jag lära mig igår. Vi var i Katrineholm för att handla till Olles dop då jag helt plötsligt inte hittade David och svärmor. Jag gick igenom hela illys innan jag gav upp. Jag fortsatte att handla "den vardagliga maten" och sedan lät jag den vagnen stå för att göra ett till försök att hitta David och svärmor. Jag hittde dem vid kryddorna och blev då lite förskräckt då Davids vagn var lika full som min egen. Hur skulle vi få plats med all mat i vårt kök? Olle satt och såg rätt så glad ut i svärmors kundvagn, men efter två timmar började han bli lite gnällig. Vi har en så snäll bäbis. Maten gick på några tusenlappar. Tur att man har barnbidrag :)

Jag tog upp Olle och vi hälsade på en liten flicka som verkade vara sådär ett år. Hon var lika stor som Olle. Åtta kilo och tre månader. Han ser inte fet ut, han är bara stor. Undrar hur han kommer att se ut när han är ett år?

Vi var på Maxi i förrgår och handlade lite barnkläder. Olle har ju växt ur nästan allt han har. Att bara ha ett par byxor duger inte. Inne på HM hittade vi en randig body och ett par snygga byxor som han ska ha på sig på dopfesten. Vi hittade lite annat också inför sommaren. Det som jag tyckte var lite knäppt var att inte ett enda storleksförslag passade in på Olle. Skulle jag köpa det som är för hans ålder så skulle han ha växt ur det nästa vecka. Vi har köpt sorlek 74 för att han ska ha lite att växa i. Vi tittade på ett par strumpor och sprattade. Så stora fötter hade han ju när han föddes. Nu måste vi ha större :)

Idag ska vi och göra iordning festsalen i klubbhuset och David ska laga två stekar i ugnen. Vi ska ha kallskuret och grön potatissallad till dopet. Min syster och min mor ska göra tre tårtor...mums.

Nej, nu ska en hungrig ammande mamma äta lite frukost. Det kurrar så förfärligt i magen. Olle dumpade jag av hos en sömnig David. De ligger och småslumrar i sängen....så sött.


Idag kommer prällen

Idag klockan sex kommer prästen att hälsa på. Hur ska jag vara? Ska jag bjuda på te och macka eller fika?

Jag har i alla fall värmt upp genom att bjuda skogsarbetarna på fika. De håller på att anlägga vår uteplats. Hoppas att det blir klart innan den "riktiga" sommaren kommer.

Sprutor...aj!

Stackars Olle fick sina första sprutor härom dagen. En i varje lår. Sköterskan sa att den första inte skulle göra lika ont som den andra, men när hon gav Olle den första så skrek han som bara den. Jag tycker inte om sprutor så jag ställde mig och tittade in i hörnet. Jag började nästan gråta. Jag vet att jag egentligen ska vara stark och inte visa känslor, men det gick bara inte. 

Krokodiltårarna bara rullade ned för hans kinder. Men direkt efteråt när han fått gråta ett tag så verkade han ha glömt vad som hänt. Det enda som visade att han blivit stucken var två små plåster på hans lår. 

Dagen efter såg jag bara två små röda prickar. Inte rött eller svullet alls och han fick inte feber eller något. Undrar dock om hans kaskadkräks har något samband???

  

Kräksfontän

Jag visste inte att en liten tremånaders bäbis kunde kräkas så mycket. Härom dagen skulle vi åka till Vingåker och handla en kostym till David på Factory Outlet. Precis innan vi skulle ge oss av så ligger Olle och är jättemysig och snackig i sitt babygym. Men helt plötsligt när jag tittar till så står spyorna som en fontän ur munnen på honom. Värsta exorsistenäckligt!

Jag skrek och David dök på honom med papper som på en gång blev dyngsurt. Allt luktade kräks...till och med på morgonen när jag gick ned i tvättstugan för att tvätta hans örngott, höll jag på att kräkas själv av lukten. Stackars Olle blev helt förskräckt och ledsen efter det. Kräkset simmade omkring i badbaljan som gigantiska snorbusar och jag fick lära mig att inte vara så kräkmagad. Det hade ju varit en syn om jag kräkts på mitt barn.

Dopet

Planeringen för dopet går bra. Min syster ska göra tårtorna och min svärmor ska hjälpa oss med maten. Min svägerska och hennes nya pojkvän har blomvakt och snart har alla som ska komma tackat ja till inbjudan. Vi blir rätt så många, men så är det när man har en så stor släkt som David har.

Färgtemat går i grönt. Olle är så fin i gröna kläder. Jag har köpt gröna pappersdukar och vi ska ha gröna tårtor med vitt sidenband runt. Jag har också hittat gröna tallrikar och bestick till efterrätten samt gröna bålglas till välkomstdrinken. Jag har köpt blått sidenband till dopklänningen och ballonger till festlokalen.

Det kommer att bli superkul. Det enda jag är rädd för är att Olle ska bli orolig och bete sig dåligt den dagen. Det är ju något som man inte kan göra något ät, men han har tyckt om stora folksamlingar hittills.

När dopet är över så ska jag lägga in lite bilder så att ni får se hur det blev.

Grattis Elin!!!

Min jobbarkompis har fått sin bok publicerad!
Det är ju otroligt hur vissa människor verkar ha mer energi och tid än andra. Inte nog med att hon är en underbar vän, hon har två barn, hon syr medeltida kläder, hon tillverkar smycken (se hennes hemsida), hon fotograferar och hon skriver dikter och böcker. Otroligt! Självklart är hon en jätteduktig lärare också.

När jag känner mig utan energi så tänker jag ibland på henne. Hon får mig att jobba hårdare.

Stora kramar och grattis Elin. Du är en stjärna!!!!
Detta är ett smycke som hon gjort av en sten som jag plockat. Tack Elin.

Om vår demo

Jag har fått en förfrågan om var vår demo tog vägen. Jo, det är så som alltid i världen av musik. Allt leds av killar som vill mer än vad de presterar. Vi skickade vår demo och de råkade tappa bort den! Jag sa innan på skoj att den nog låg någonstans under en hög av papper...och jag står fast vid det. Så nu måste vi skicka en till vilket blir lite problematiskt eftersom vi måste skicka en orginalskiva för bästa kvalité.
Så ni som väntar på den tryckta skivan får vänta lite till. Ni som vill ha en skiva som vi själva trycker kan höra av er till mig så fixar jag det på något sätt. Skivan kommer då att kosta 50 kronor. Vill du ha den signerad så säg bara till.


Myspace och sprutor

Jag har skapat en Myspace till mitt band. www.myspace.com/sweetrubyrock   för er som är intresserade. Cool sida faktiskt.

På lördag ska vi och bada med föräldragruppen. Ska bli kul och spännande men också lite läskigt. Jag måste dock köpa en bra smörja till min lilla torrboll :)

Nej, nu ska jag leka lite med honom och sedan ska vi till Rejmyre på utflykt :)

Nästa vecka ska han få sin första spruta...stackarn!!!

BVC grupp

Jag har nu fått skäll av både min syster och min kompis så jag ska väl förklara mig lite.

Gruppen som vi var i på föräldrasamtalen var en rätt så tråkig grupp. Ingen sa något och de var inte alls som vi.  Alla bor också i Katrineholm vilket gör att de träffas och går ut och går men jag kan inte vara med dem. Vi ska faktiskt bada tillsammans den 13 juni så då kanske vi lär känna varandra lite bättre. Inte för att jag vill visa mig i bikini just nu, men vad gör man inte. David är inte heller helt överlycklig att göra det, men vi testar. Är ni nöjda nu?

Sist jag var på BVC i Rejmyre så sa jag att jag ville starta en BVC-grupp. Vi är ju ett antal här ute i Hävla som fått barn nu så det skulle passa. Kanske någon från Rejmyre också vill vara med. Barnmorskan skulle se till att inbjuda till en sådan grupp nu i början av juni. Den gruppen tror jag att jag kommer att han mer nytta av än den innan.

Vi har Mimmi och Hasse som fått Hugo och så i förra veckan kom Tove till världen av mamma Emelie. Det ska bli kul att prata med dem.

Ska åka till Emelie och ge henne lite blöjor. Det var ju så att Olle växte för fort så att vi inte hann att använda upp alla blöjor som vi fick rabatt på. Då blir hon nog glad tror jag.

Ett stort problem dock är att förskolan här i Hävla har tvingats att lägga ned. Så det blir att ta med Olle i bilen till Brenäs tror vi. Vi kan ju inte sitta och åka till Rejmyre och sedan åka till katrineholm. Så det får bli Brenäs förskola för honom, men det ska nog gå.

Så, ni föräldrar som tycker att jag är en tråkig människa. Tänk på hur det är att bo i skogen innan ni kritiserar. Här har vi inte nära till alla aktiviteter och ibland kan man faktiskt få vara trött. Eller?

RSS 2.0