Spelning

Ikväll har vi en spelning på Riva i Katrineholm. Emelie som också är med i ett annat band spelade där för någon vecka sedan. Hon sa att ljudet inte var så jätteroligt och att propparna gick, men jag går dit med förväntningen av att allt kommer att fungera perfekt.

Jag är nervös...några jobbarkompisar har sagt att de tänker komma...sagt det i alla fall. Hoppas att de inte kommer...hihi. Min hårfrissa kommer att komma och det tycker jag är roligare faktiskt. Hoppas då att ljudet fungerar och att vi inte sjnger aldeles för fel denna gång. Vi har ju tränat som tokar till detta ju, så det måste gå.

Nej, nu ska jag packa...ska ju sova över hos mamma då v slutar spela vid halv två typ...snark!


Jobb på en söndag, hugaligen!

Det är tur att det inte var förr i tiden. Skulle jag ha blivit pryglad då för att jag inte höll Guds dag helig? Jag har nu jobbat i ca fyra timmar på olika projekt, men det betyder att jag kan ta det lite lugnare i veckan. Jag gillar att ha det så.
Nästa vecka blir bra. Vi ska ha prov på måndagen, på tisdagen har jag dem bara i två timmar och på onsdagen är det sista dagen innan lov och rep på kvällen. På torsdagen är det lov och på fredagen har vi spelning på Riva på kvällen. Alla som känner för att komma är välkomna. Det är en sen spelning och alla kommer väl att vara knökfulla, men då hör de i alla fall inte om jag spelar fel :) haha

Nej, nu ska jag väcka plutten och äta kvällsmat snart. Har ju varit en jobbig dag liksom...

Musikkåren

Idag har vi varit och sett Rejmyre musikkår här i Hävla. De startade vid nio vid affären och sedan stannade de på vissa ställen i hela Hälva. Olles tider gjorde att vi bara gick till Mässen för att ta en fika och lyssna lite på dem utanför. Det var verkligen trevligt måste jag säga. Kul också att Olle tyckte att det var roligt. Han charmade alla där han sansade framför musikerna. Alla tittade på honom mer än på dem, men de delade gärna med sig av uppmärksamheten tror jag.
Han hittade också en torkad blomma och gav den till en av fanbärarna. Hon smälte.

Hugo kom också och de båda grabbarna samtalade lite innan det var dagt för fikat som serverades inomhus. Tack för det...burr.

Efteråt tog vi en liten promenad med Mimmi och Hasse för att prata av oss lite om allt möjligt. En trevlig söndag helt enkelt.

 Okej, de var inte så här många och medelåldern var väl sådär 70, men kul var det i alla fall.

Skäll och tröst...

Varför ska jag hela tiden råka ut för trubbel när det gäller ekonomi. Fick betala igen 40 000 kr till min kommun under mammaledigheten då de inte visste att jag var mammaledig. Jag menar...hallååååååå...ska de inte hålla koll på oss lite? Jag kunde ha gått vidare med mitt liv, men jag är ju en sådan laglydig medborgare att jag faktiskt kollar upp saker och ting. Fick betala igen...tur att jag inte använt upp dem. Surt!

Nu är jag i onåd med försäkringskassan då jag inte ändrat min lön där. Men hur ska jag veta att sådant inte sker automatiskt. Ska de inte hålla koll på oss? Inte konstigt att folk tar mer pengar än de ska då de skiter i att informera. Nu har jag suttit i telefon hela morgonen med lönekontoret, skolan och försökringskassan och ömsom fått skäll och ömsom blivit tröstad (tack Eija).

Det jag vet nu är att jag själv ska ändra min lön och min årsarbetstid. Se upp alla nubies till föräldrar... Sedan fick jag en liten fin överaskning också av lönekontoret. Jag får ingen lön på hela augusti. Nästa gång ska jag knipa och föda barn på ett lov...det kan jag rekommendera till alla lärare.

Välkommen till verkligheten!

Städdag vid torpet

Olle käkar pinnar på städdag vid torpetMamma Anna och Olle i skogenLite svårt att gå i skogen, men det går

Klippa mig!

På fredag ska jag äntligen klippa mig igen. Till min lycka så har min frisörska kommit tillbaka från Åre där hon spenderat vintern. Tvärt emot en björn som går i ide sökte hon sig till ännu mer snö...

Jag började samtalet på Hull och Hår (som jag kallar det) med att fråga vem av dem som klippte mest likt Lisa...Cia sa att Lisa var tillbaka. Lyckan var stor! Men egentligen började hon inte jobba förrän måndagen efter, men hon var villig att göra ett undantag för mig. Underbart!

Vi har en spelning nästa fredag på gamla Picazzo och då kan jag faktiskt inte ha ett råttbo på skallen. Jag förstår inte personer som kan klara av att ha långt hår. Det tovar sig, ligger aldrig som jag vill, blir slitet skitfort och färgen ska vi bara inte tala om.

Nej, detta med långt hår är bara för Heidi Klum och hennes vänner. De som kan svänga med håret utan att det blir en stor boll av elektricitet. De som kan tvätta håret utan att klogga igen hela avloppet (skyller på min struma) och den som inte har en kräkfärgad grundfärg som måste döljas. Dessa människor får ha långt hår. Vi andra får likana igelkottar ett tag till.

Tack Lisa för att du finns! Jippiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Fältflora

Är det fler som tittat i en flora och tyckt att det är rätt så häftigt att någon skrivit ned alla blommor och växter som finns? Tack Linné!

Jobb jobb jobb

Hela tiden fixar jag mer för mig att göra. Dragan har, innan han slutade, lovat eleverna att de skulle få åka till Stockholm. Nu har det blivit på min lott att fixa detta och jag vill inte! Jag vill inte ta elva yra höns på tåget och jag vill inte ha ansvaret för elva elever i ett museum som är större än hela Hävla. Hjälp!!!

Men Dragan har lovat dem och jag måste leverera...för det är så det känns.

Oj, vad jag tycker synd om mig själv. Om jag ser lite positivt på saken så är det ju faktiskt så att jag får en gratis resa till Stockholm och gå gratis på museum...så egentligen ska jag väl inte klaga, tycker ni. Men allt annat som kräver energi och planering blir extra arbetsbörda och mer stress. Det är så jag fungerar.

Igelkotten

Jag fick ett mail av min mor där det stod att man ska akta de små söta igelkottar som just nu ska lära sig att gå. Vi har pratat om detta i klassen och jag fick veta att igelkotten faktiskt är ett fridlyst djur. När det känner starka lukter av tobak eller parfym så spottar den ned sig själv. Detta beteende förstår inga forskare sig på.

Visst är denna lilla bäbis underbart söt?
Blir man inte så kär? Konstigt att förstå att denna lilla krabat har 16000 taggar på denna lilla kropp. Mamman är dock glad att taggarna är mjuka när den föds :)

RSS 2.0