Spänning ute i Hävla

Nu har det inte hänt så mycket här ute i skogen på ett tag...då ska det till att Davids kusin kommer och ger oss lite spänning. Det jag kommer att berätta är helt sant. Sorgligt nog tog jag inget kort på detta...så förfärligt men ändå så kul.

Kakan och Elin var på väg till oss för att låna lite filmer då Kakan fick syn på en rolig formation i den nygjorda vägen. Det är så att de har sprängt loss ett halvt berg för att bygga vägen. Det Kakan inte visste var att det var en utborrning för att lägga dynamit i. Det såg nu bara ut som ett ca 10 cm avlångt hål i berget. Kakan gick fram til hålet och skrek till Elin:
- Titta vilket fint mobilställ!
Kakan ställde mobilen i vad hon trodde var ett ställ och "slurp" så föll mobilen ned i berget. Det var ca en meter ned i berget. Kakan och Elin skrattade så att de grät och sedan slog det dem. Hur skulle de få upp den igen?

Nu började det verkliga arbetet med att få upp mobilen ur hålet. En yxa hämtades och en hävstång i järn. (Den där hävstången är bra till mycket har vi märkt) En kille som heter Marcus blev förste huggare. Han fick ett par solglasögon för att skydda ögonen och sedan gick han lös på gnejset.

Inte för att vara elak men jag tänkte på att vi i Sverige har ett av världen äldsta berggrund och att det var gnejs format av mestadels skiffer och kvarts...kvarts är hårt :)

Efter sådär en timmes huggande hade han fått bort sådär 20 cm av erget pga att det hade blivit vissa sprickor i berget vid explosionerna. Men när en och en halv timme hade gått så hade de inte kommit längre och då gav de upp. Idag skulle han hämta en slagborr så vi får väl se om Kakan får upp sin mobil eller inte.

Det roliga var när mobilen helt plötsligt började ringa...men ingen kunde svara...bara blicka ned i hålet och se att det lyste lite svagt...stackars Kakan!

Midsommar

Ja, som ni vet så blev det ingen bra midsommar för mig. Jag var ledsen..njae först var jag arg. Mitt sätt att hantera sorg verkar det som. Jag var en riktigt hagga ett tag. Men det gick inte länge...mitt i festligheterna började jag gråta och gick hem. Davids släkt blev rädda...var det något de hade sagt? Mitt beteende gick snart över och på kvällen så åkte vi ut till deras lilla torp. Där åt vi och dansade kring en midsommarstång som blev tillverkad på tio minuter....något slags rekord? Vi blev uppätna av knott så Davids moster sprang omkring med badmössa på :) Det som var komiskt var att hon faktiskt såg snygg ut...haha.

Nej, nu ska jag städa mitt arbetsrum. Nej, inte för att jobba. Jag vill ha en fin plats att spela WoW på.


Sommarlov...pyttsan!

Jaja, vi lärare har det så bra. Vi får ha sommarlov när eleverna har det. Men det är ingen som tänker på att vi inte har någon att fira sommarlovet med. Inte jag i alla fall. David har ju semester mycket senare och fram till dess har jag blivit något av en piga. Eftersom jag är ledig så förväntas det att jag ska ta hand om allt. Jag ska städa, laga mat, ta hand om katten (dvs mata och byta i stinklådan) tvätta toaletterna, tvätta tvätt, stryka och lite annat också. Jag trodde att  jag var ledig!? Har jag missuppfattat allt? Har jag inte jobbat skiten ur mig ett helt år för att få vara ledig?

Nu ska ni inte tro att jag inte gör vissa av dessa sakerna i vanliga fall. Men nu verkar det som om jag ska göra allt. I vanliga fall brukar vi dela på bördan.

Denna nya roll som någon slags piga passar inte mig. För det första är jag allergisk mot damm. Det är inte roligt att damma när man nyser hela tiden. För det andra kan jag inte laga mat alls. Testade att göra en köttfärssås igår. Big misstake! Den smakade bara salt. Hur lyckas man med det?! Jag mådde illa efter det och då kan ni ju tänka att jag inte vill fortsätta. David säger att det är okej, men jag vet att han svälter, stackarn.

Vad vi vet som kvinnor är att man trots allt detta ska se bra ut. Hur lyckas man med det? Jag gick upp för sent för att ens hinna tvätta håret innan David kom hem på lunch...han tittade men kommenterade inte (nästan värre!) och hur ska man hinna sminka sig om man måste stå vid spisen...jag har en helt ny beundran för mammor som är hemma. Jag förundras över hur effektiva de verkar vara. För mig bara försvinner dagen. Poff säger det och så är dagen slut och jag har bara hunnit att göra något oätligt till lunch och kanske har jag också hunnit att städa lite. Är det så att man får mer tid när man får barn? Det verkar som om föräldrar på något sätt har fler timmar på en dag...är det så?

Hej då farmor

Jag hoppas att du har det bättre nu när din åldrade fysiska form inte kan hindra dig från att vara den mest underbara människa jag träffat. Jag är glad att jag hälsade på dig i förrgår. Jag kom inte idag för att ta farväl men tro mig när jag säger att jag kommer att sakna dig. Hälsa farfar från mig och om du träffar morfar kan du väl säga att jag är ledsen för alla gånger jag jagade honom och bet honom i vaderna...fast bara lite ledsen :)

Älskar dig farmor!

Mitt nya schema

Det ska bli så skönt med sommarlov. Men tro nu inte att jag tänker vila. Jag har nu fått mitt nya schema och det visar mig en intensiv men rolig framtid. Det som ändrat sig från förra terminen är att jag bara kommer att få fyra lektioner in svensk/engelska i stället för nio som jag haft tidigare. Visserligen är dessa fyra lektioner över en timme långa men de förstör inte en hel vecka. Vad menar jag nu med att säga att dessa lektioner förstör...jo det ska jag berätta nu.

Språkval i svenska/engelska är inte riktigt som en vanlig lektion i svenska eller engelska. De elever som kommer till klassen kommer ursprungligen från alla klasser på hela skolan. Dessa elever har sedan valt bort ett annat språk på grund utav olika anledningar. Det kan vara jätteduktiga men skoltrötta elever. Det kan vara elever som inte tar ett till språk på grund utav att de inte kan engelska eller svenska. Det kan vara elever som har läs och skrivsvårigheter och det kan vara MVG elever. Förstår nu att det är svårt att lägga någon nivå på språkvalet över huvud taget?
Ett annat stort problem som spårkvalet har är att de inte får något betyg i kursen. Detta som man har som "hot" för de eleer som inte jobbar har tagits bort för oss. Sälvklart talar vi lärare med varandra och det som de gör hos mig kommer att visa sig i deras andra betyg...men det är svårt.

Jag kommer att få ta över massor av So denna termin också. Därför måste jag plugga hårt i sommar. Jag ska ha en sjua i alla so ämnen, en åtta i rel och his och en nia i alla so ämnen. Det ska bli jättekul!

När sommaren är slut och vi ska börja igen så ska vi på en teambuildingdag med arbetslaget. Det ska bli jätteroligt! Vi kommer att vi ett jättebra lag!

Skolavslutning!

Nu är äntligen den dagen här som jag väntat på i ett och ett halvt år. Det är så länge jag har varit mentor i den klass som nu går ut nian. Det konstiga med den klassen är att eleverna är jättemysiga när man har dem i enrum en och en. Men när de kommer i helklass är de odrägliga bortom era vildaste fantasier. Jag och mina mentorskollegor förstår inte vad det är som gått fel i den klassen. Men vi ska i morgon go out with a bang...lämna klassen så proffessionellt som vi bara kan. Bjuda på tårta och kanske ge dem en och en annan kram. Vi får väl se :)

Så nu ska jag sova gott inatt...men först ska jag se om det finns några strumpbyxor...tror att det kan bli lite kallt annars i morgon...eller vad tror ni?

Vaaarmt

Oj, nu är det för varmt för att ens andas. Aldrig är man nöjd!

Farfar

Jag tänker på dig farfar.

Nationaldagen

Mamma ringde just. Farmor har trillat och brutit lårbenshalsen...förfärligt. Tänk att sjukvården kan vara så förfärligt knäpp att den låter en smått förvirrad 88 åring bestämma om hon ska hem eller inte. Varför kunde hon inte fått vara kvar på ålderdomshemmet en stund till? Nej, nu ska alla gamlingar skickas hem så fort de bara kan och sedan är de ofta tillbaka på sjukhuset snabbt. Jag kommer aldrig att lita på sjukvården. Jag har sett och hört för mycket.

Farmor! Hoppas att du mår bättre snart. Jag tittar förbi i veckan.

Flodafors skola

Igår var jag och tre kollegor i Flodafors skola för en överlämning. Jag blir så ledsen att skolan nu ska läggas ned. 75 elever måste omplaceras och ett tiotal lärare har fått nya jobb.
Det var en söt liten skola med mycket engagerad personal.

Skämmes på sig politiker som inte lägger ned Sjöholms skola isället. Den är mycket närmre Katrineholm och på så sätt det självklara valet. Men det kan väl hända att ni inte vill att era barn ska bli pendlarungar tidigt. Men tänk då på alla flodabarn som får åka dubbelt så långt. Skämmes!
Flodafors skola.

Varje lärares drömdag

Betygen är satta!!!!!!!!!!!!!

Lönehöjning...

Måste ju göra mig förtjänt av min lönehöjning. Sitter därför på en söndag och jobbar för fullt. I morgon ska alla betygen vara satta så det är lite panik. Konstigt att jag ska ha panik när det är eleverna som ska ha det. Men, men...så är jag!

Nu ska jag duscha. Tog en tur på vår nya crosstrainer och jag måste säga att det var JÄTTEJOBBIGT! Nu ska fläsket bort...haha. Sedan ska jag gå bort till mina svärföräldrar och titta på när de bygger en kaninbur. Ja, det händer inte så mycket här ute i skogen :)


RSS 2.0