Mormor surfar :)

Jag talade med min mormor idag och hon klagade på att jag inte skrivit i min blogg på länge. Då var jag ju tvungen att råda bot på det. Det svåra är dock att veta vad jag ska skriva. Detta inlägg får bli lite improvicerat då.

Jojo...mormor har blivit riktigt hipp när det gäller att surfa :) Detta tycker jag är otroligt roligt och det uppmuntrar jag verkligen. Det finns ju så mycket roligt med Internet. Jag uppmanar henne och andra att titta på denna länk för att se vad man kan använda Internet till (kanske lite osmaklig bitvis....men hysterisk rolig)

Lycka till med surfningen mormor :)

http://www.youtube.com/watch?v=jhTxRssxfuI

(Ta denna länk, kopiera och klistra in i sökrutan för Internet...sedan är det bara att skratta)
Pacific by Romain De Santi (Paris,France)

Ursäkta, men jag tror att jag kissade på mig!

Mitt band och jag repade igår, torsdag, och vi hade jättekul. Det var också rockkarusell så vi tittade på lite andra band också. Min mage var ovanligt tyst och trevlig...annars verkar pyret inte riktigt tycka om alla vibrationer som kommer av musiken. När vi tittade på andra band var magen stilla och lugn men när vi själva spelade, och då speciellt till Desperate H så fick han/hon spel därinne.

När jag så skulle åka hem så kändes det väldigt konstigt. Som om jag kissade på mig och som om det rann längs benet. Jag stod med ena benet i bilen och andra utanför, jag kände efter...det var inget. Jag måste ha inbillat mig det hela. Hur kommer det då att bli när det händer på riktigt?!

Så, inget har hänt än och allt är väl :)

Vaggan

Nu är vaggan färdigställd och nu väntar den bara på den viktigaste delen. Undrar om den kommer som planerat eller om det är en äkta Samuelsson som alltid kommer för sent....haha

Jobb igen!

Jag vet att jag inte ska jobba...jag vet att jag ska ta det lugnt...men jag ska ju vara borta ett tag och vill lämna saker och ting lite snyggt. Stackars vikarie som troligtvis blivit mailbombad vid det här laget. Hoppas att han sparar ned och tar bort eftersom.

Igår satt jag nästan hela dagen och jobbade. Vikarien känner ju inte eleverna och då måste jag väl skriva lite omdömen. Det är ju snart dags för samtal. Så det gjorde jag och idag ska jag skicka dem till min vikarie. Jag har också gått igenom alla mina papper och satt en miljon postitlappar på. Den som uppfann dem är bara så underbar!

Nu har jag bara två saker kvar att göra egentligen och det är att gå igenom de nationella proven igen. ( det är alltid bra att låta dem vila lite) och sedan ska jag skriva lite omdömen till en geografiuppgift. Sedan är jag friiii!

Skäll inte på mig nu kollegor. Jag blir mer stressad av att inte göra det än att göra det...så...

Göra sig fin

Jag och David var hos frisören igår. Man måste ju vara fin när man ska få barn...eller? Just nu känner jag mig som ett berg och då är det viktigt för mig att vara fin i håret i alla fall. Frisyren är jättebra. Bara jag tar med mig lite vax så är det okej, det ser ändå ut som jag just klivit upp ur sängen...haha.

David blev jättefin! Kort hår som ser ut som när vi gifte oss...en riktig snygging! Så nu är vi tillbaka i stylingträsket med vax och spray upp över öronen. Men ska man vara fin så får man lida pin...som det brukar heta.

Just nu sitter jag och väntar på att få skölja ur min hårfärg. Rött är eldigt och jag kan behöva den extra energin nu. Sover ju inte så bra nu med en stor tung boll på magen. Jag tror också att bäcken håller på att förbereda sig då det molar lite i det. Att bebben är lite vild gör inget nu, det är skönt att känna att allt är okej. David berättade förresten om en WoW-vän som fick ett fotformat blåmärke på höger sida om naveln....får man säga AJ! Det har jag i alla fall inte fått något...men jag har något i sidan som kittlar mig rätt så ofta. Kanske bäbisen tycker om att höra mamma skratta?

Idag ska jag till barnmorskan. Hoppas att allt ser bra ut och att huvudet är fixerat snart. David kan tyvärr inte följa med då jag ska repa efteråt...kanske för sista gången innan det är dags...snyft! 


Bredkäftad groda

Att ha en bäbis i sig är rätt så kul...men inte jämt. Just nu känns det som om han/hon ska få mig att känna mig extra fet eftersom han/hon spänner ut sig från ena revbenet till det andra. Det sticker också ut något ur min sida ibland...lite läskigt men det kittlar också.

Lite svårt att andas har det också blivit, speciellt när jag kör bil. Jag tror inte att lillen/lillan tycker om ljudet så mycket så då blir magen extra fyrkantig och galen. Jag har nu ett huvud på kissblåsan, en stjärt under det högra revbenet och jag vet inte riktigt hur resten av lemmarna ligger. Känns som om jag har en bläckfisk därinne med åtta armar. Det bankar och dunkar och killar lite här och var.

Det ska bli skönt när jag ska få tillbaka min kropp. Det börjar bli lite tröttsamt just nu. Speciellt när man går och känner sig som en bredkäftad groda...haha

Ps. köpte ett jättestort gosedjur idag. Jag blev kär i det! Jag ska ta en bild på det och lägga in, men inte just nu. Nu ska jag äta lite och sedan ska jag se på alla mina deckare. The Closer och CSI. Sedan har vi Cold Case, På heder och samvete, Law and Order - SVU och många fler. När jag sett många så blandar jag ihop alla och det är jätteroligt. Snacka om förvirrad gravidhjärna.

Försäkringskassan!!! Doh!

Sitter och försöker att få till föräldraledigheten. Tjänsten har lagts på nätet så det är rätt så smidigt. Jag och David kände oss säkra på hur många dagar vi ville ha och sedan bar det av på sidan. Men självklart skulle det inte gå att gå hela vägen...det är alltid något som krånglar. Nu ville de ha organisationsnumret till mitt jobb. Något som jag inte hade och därför fick jag skjuta upp allt...igen! Ska ringa till jobbet imorgon och se om jag kan komma i mål nästa gång jag är inne på sidan. Det skulle dock inte förvåna mig om jag nästa gång ska ta reda på skostorlek på min rektor och vilken typ av fil som mina kollegor gillar. Det tar aldrig slut!!!.

Shopoholics...i dont think so

Igår var jag och min syster i Norrköping. Sista utflykten tillsammans innan jag blir mamma kan man säga. Vi hade inga speciella planer (vilket var underbart) utan vi tänkte bara strosa omkring och se om vi hittade något kul. Alltid när jag är någonstans med david så har vi ett mål. När det är uppfyllt så blir han rastlös.

Vi hamnade i en affär som hette New Yorker (rekommenderas starkt) och där fastnade vi i säkert mer än en timme. De hade ju rea överallt och vem kan motstå en tröja för 39 kr? Vi plockade och plockade och vi bler tröttare och tröttare. Det ska tilläggas att detta var den andra affären vi var inne i. Vi handlade lite och drog vidare. H&M blev efter denna affär en stor besvikelse, men jag hittade lite till bäbisen i alla fall och Fida hittade till sina pojkar.

Vi åt och gick på toaletten, för andra gången, och sedan bar det iväg igen.

När vi efter några timmar gått runt, handlat och haft kul så satte vi oss för att äta varsin piggelin...då kom vi på hur slut vi faktiskt var. Mina fötter hade Ullaredsvärk och Frida hade ont i korsryggen. Jag var kissnödig konstant och Frida var trött i huvudet. Hur skulle vi ta oss hem undrade vi. (Det ska tilläggas att jag idag, söndag, har träningsvärk i ena armen..haha)

Vi sökte oss till bilen för sista gången (vi hade dumpat av flera påsar tidigare) och satte oss. Kom på att vi kanske inte skulle hitta ut ur Norrköping...hittade till slut ut och kom rätt. Vi stannade vid Q Star för att dela på oss (ca halva vägen hem) och sedan tänkte Frida åka sätta sig i bilen och åka. Då frågade jag henne om hon inte skulle ta sina påsar ur min trunk...haha. Hon sa att jag inte skulle säga det till någon...men det var ju så roligt så jag kan inte vara tyst...förlåt Frida :)

Så trötta var vi...så inga shopoholics inte här. Hur orkar ungdomar springa på stan hela tiden? Vi var slut!  Bara som bevis på detta kan jag säga att jag somnade vid halv tio och gick upp vid elva i morse. David fick massera mina fötter och vader för att jag ens skulle kunna komma ur sängen.

Listan av saker jag köpte ser ni här:
Halsband, Armband, blå mössa, scarf, hänge till gardin, silverfat, krok, 2 luvtröjor(en blå och en vit med brunt mönster) ,blå T-shirt med döskalle på,  set till nyfödd, svarta tights, grå gravidbyxa, grön långärmad tröja, 3 skjortor till David (brun, svart och lila), lurvig ljusbrun skinnväst (bara för skoj) hmm...jag tror att det var allt :)  

Sov Gott!

Jobb, jobb, jobb

Jag har suttit hela dagen för att rätta klart allt jag hade kvar att rätta. Jag har också skickat över mail till min vikarie där han ser vad jag gjort och vad jag vill ska göras. Det är inget man gör i en handvändning. I morgon ska jag tvätta, läsa igenom nationella proven igen, göra det sista, laga mat samt städa och plocka i barnrummet. Tror ni att jag kommer att hinna allt det?

Lite senare i veckan hoppas jag få vila ut...haha


Miljonbäbis!

Vi var och handlade i lördags på Babyproffsen. En riktigt bra butik om ni planerar att skaffa något till ert barn. Det blev rätt mycket saker, men vad gör man inte för pyret. Svärföräldrarna hade ju lovat att köpa oss en vagga...och nu står den där...underbart fin. Jag hade dock aldrig tanken på att en svart vagga kunde vara så fin. Den passar perfekt in i vårt sovrum...precis som om den alltid stått där. När man köper en vagga så måste ju bäbisen ha något att sova på och i, så där tillkom madrass, täcke, bäddset och spjälskydd. Tur att man fick 500 kr rabatt på vaggan eftersom de ville bli av med dem de hade på lagret.

Vad köpte vi mer...jo!
Bilbarnstol (var nedsatt halva priset eftersom kunderna tydligen inte tyckte om färgen blå...skitsamma sa jag...vår bil kommer att vara blå så det passar perfekt)
Filt (skööön)
Handduk
Badbalja + en liten ställning som bäbisen kan ligga på när man tvättar den.
Skötbordsskydd som passar i bäbisrummet.
Lite kläder som var på rea.
Ett bärsele Baby Björn (kostade bara 200 kr eftersom den hade lite konstig färg...ja det hade den...men vem bryr sig? Det är en sprillans ny och säker sak som bara jag kommer att se...nästan)
Vi hade tänkt att köpa en blöjhink, men detta fick man gratis i kassan...snacka om flyt!

Vi gick också till MediaMarkt och införskaffade oss en kamera...den vi har nu tar bara suddiga bilder. Så nu är jag redo att fota min tid med bäbisen :)

Så, nu ska jag gå lös på allt som jag samlat på mig. Måste ju fixa till bäbisrummet innan bäbisen faktiskt kommer.

Gick inte...

I fredags gick jag hem från jobbet. Detta var första gången på fyra år som jag gjorde det. Allt gick fel och allt gick bara runt i huvudet på mig. Jag kunde inte andas och jag ville bara hem och sova. Jag ville bara gråta för att kroppen inte ville göra det som jag ville. Så då gick jag hem.

Skuldkänslorna är värst...hade jag inte kunnat härda ut lite längre??? Jag hatar att behöva tänka så hela tiden.

Sjuk igen

Varför är jag sjuk hela tiden nu?! Det börjar bli lite smått långtråkigt och segt. Bara så att ni vet så vägrar jag att ge upp...jag tänker inte vara hemma. Jag har ju bara denna vecka och en till kvar innan jag ska vara hemma i alla fall. Då kan jag ladda upp mig igen. Jag har för mycket att göra just nu med överlämning av elever och planering inför den kommande bäbisen och städning av min arbetsplats.

Just nu sitter jag på jobbet...har slutat men orkar inte röra mig. David är sjuk så jag ska ned till apoteket en sväng, men sedan ska jag hem och sova. Sov inget alls i natt. Jag vaknade klockan 24 och trodde att det var klockan fyra. Sedan började snurrmaraton. Både jag och David snurrade runt och efter ett tag låg vi och höll varann i handen och stirrade ut i mörkret.

Det ironiska i allt detta var att bäbisen sov som en stock i min mage. Han/hon vaknade vid kl fyra och ville som vanligt att jag skulle gå på toaletten. Konstigt!!

Grattis Max!

Max har namsdag idag. Hurraaaaaa!
 Lucas och Max på juldagen i år.

Alla hjärtans dag

Traditioner...vad är det? Ska man visa extra kärlek till dem man älskar? Kan man inte göra det jämt? Varför ska det finnas en speciell dag för det? Är människor så benägna att styras av andra att de inte kan ta en alla hjärtansdag i november till exempel. I den månaden är det också mörkt och det kan vara lite deppigt...att då få en ros och ett kort skulle göra mig glad. Men jag antar att februari kanske är en lite deprimerande årstid också.

Jag går inte på traditioner. Jag och min syster Frida ska ta en dag i Norrköping eller Linköping istället. Att köpa mammabh och en stor mysdress, kanske en väska till BB och trosor tycker jag låter mycket roligare än en stel middag (bara för att traditionen säger att man ska)

Tack Frida..jag räknar ned dagarna!!


Revbensmos

Nu kanske ni tror att jag ska skriva om mat...inte så fel gissat då faktiskt mat är en viktig del av mitt liv. Att vara gravid betyder att man måste tänka på vad man äter konstant och det får mig att kanske inte vilja äta så mycket som jag kanske borde. Det är en sak jag oroar mig lite för. Tänk om min bäbis inte får tillräckligt med mat?

Härom dagen inledde jag dagen med att äta en pizza som jag inte orkat äta upp dagen innan. Att gå emot alla mina principer och äta skräpmat bara för att jag kunde kändes bra. Det är ju inte ofta man faktiskt får göra så :)

Men som jag sa innan...det där att jag faktiskt inte är hungrigare nu går emot vad mycket litteratur säger om att vara gravid. Jag kan förstå att undantaget är de som inte kan behålla något nere, men jag har ju faktiskt bara spytt fyra gånger under denna graviditet. Varför är jag inte hungrig? Och kan det vara farligt för mitt barn? Det är frågor jag ska fråga min barnmorska på tisdag i alla fall.

Men revbensmos syftar inte på mat...nej, det syftar på vad min bäbis faktiskt gör med mina högra revben. Jag vet inte hur det kan komma sig att han/hon lyckas sparka på exakt samma plats varje gång. Men really...det börjar bli lite jobbigt nu. Det är inte lång tid kvar nu :)


RSS 2.0